MOVEOR holistic pulsing & self discovery wie luistert maakt geen ruzie

Inhoud

logo

Hoe werkt Holistic Pulsing?

Holistic Pulsing werkt op veel gebieden. De belangrijkste zijn:

1. lichaamsbewustwording
2. spierspanning
3. water

Lichaamsbewustwording
Omdat je tijdens een sessie de beweging van je lijf voelt, word je je ervan bewust dat je lichaam er ook nog is. Het besef van "hé, ik voel mijn voeten bewegen!" is bijvoorbeeld voor veel mensen een bijzondere ervaring. Je leert om je lichaam te voelen en daardoor leer je ook om er beter naar te luisteren.

Spierspanning
Holistic Pulsing werkt gunstig op de spierspanning. Spieren zijn erop gebouwd om te kunnen samentrekken. Een spier kan zich echter niet zelfstandig weer uitrekken. Daarom werken ze altijd in groepen: voor elke spier die zich samentrekt, is er weer een andere spier die de tegengestelde beweging mogelijk maakt. Daardoor is er steeds een bepaalde basisspanning in de spieren aanwezig. Maar soms spannen wij onze spieren aan terwijl dat helemaal niet nodig is of zelfs ongewenst, bijvoorbeeld bij stress of spannende gebeurtenissen. Het vasthouden van deze disfunctionele spanning kan leiden tot allerlei klachten zoals hoofdpijn en vermoeidheid. Als spieren rustige ritmische bewegingen aangeboden krijgen, zijn ze in staat om die spanning weer los te laten.

Water
Bovendien werkt Holistic Pulsing op de waterhuishouding in het lichaam. We bestaan voor meer dan zeventig procent uit water. Holistic Pulsing laat het water stromen, herstelt daarmee de balans in het lichaam en zorgt ervoor dat afvalstoffen kunnen worden uitgescheiden.