MOVEOR holistic pulsing & self discovery je kunt een probleem niet oplossen met dezelfde denkwijze die het heeft veroorzaakt

Inhoud

logo

Hoe verloopt een sessie?

De lenge van een sessie kan variŽren van tien minuten tot meer dan een uur. Meestal duurt een pulsing drie kwartier tot een uur.

Na een kort inleidend gesprekje doet u uw schoenen uit en gaat u op de massagetafel liggen. De pulser zal u vragen om te ontspannen. De volgorde en opbouw van een sessie kan variŽren, afhankelijk van wat u graag wilt en wat de pulser denkt dat goed is. Meestal wordt een pulsing gestart bij de heupen. De pulser zal zijn handen aan weerskanten in uw zij leggen en u rustig en ritmisch heen en weer bewegen. Hij zal langs uw benen naar uw voeten pulsen. Vaak worden daarna de beide benen nog afzonderlijk behandeld. Vervolgens werkt de pulser weer terug naar de heupen en zal hij langs de romp naar de schouders gaan. Daar kunnen dan ook de beide armen nog afzonderlijk worden behandeld. Na het pulsen van de schouders en eventueel de nek en het hoofd, wordt er meestal afgesloten met een heel rustige, diepgaande puls op de buik of rug.

Na de pulsing krijgt u alle gelegenheid om rustig nog even te blijven liggen en in uw eigen tempo bij te komen.

Vaak lopen de verschillende pulsen vloeiend in elkaar over. Maar nu en dan zal de pulser echter korte pauzes inlassen van een paar tellen. Deze rustpunten geven u de gelegenheid om te voelen wat er nu eigenlijk gebeurt in uw lijf. Veel mensen vinden zo'n rustpunt een heerlijk moment, omdat de overgang van het zachte ritme naar de rust veel in gang zet. Daarom is het ook zo belangrijk om na de pulsing uw tijd te nemen om bij te komen van de behandeling.

Een pulsing kan gegeven worden terwijl u op uw rug of op uw buik ligt. Zelfs een pulsing in zijligging is mogelijk. Uiteraard veranderen daardoor wel de mogelijkheden die de pulser heeft. Anatomisch gezien scharniert een been bijvoorbeeld nu eenmaal heel anders naar voren dan naar achteren.

Tijdens de pulsing kan het zijn dat de pulser u vragen gaat stellen over wat u voelt. Deze vragen zijn met name bedoeld om u te focussen op uw lichaam en u daardoor lichaamsbewust te maken. Vaak beseffen mensen iets niet, totdat er hun aandacht op wordt gevestigd. Zulke vragen kunnen bijvoorbeeld zijn: "tot hoever voelt u de beweging door uw lichaam heen gaan?" of "voelt u verschil tussen uw ene been en het andere?"