MOVEOR holistic pulsing & self discovery breath when you breath, walk where you walk,
talk when you talk, cry when you cry,
die when you die, let go when you let go

Inhoud

logo

Voor wie is Holistic Pulsing geschikt?

In principe is holistic pulsing geschikt voor iedereen. Of er nu iets aan de hand is, of dat je gewoon eens lekker wilt ontspannen, de methode is laagdrempelig en toegankelijk. Er zijn wel enkele contra-indicaties waarbij het verstandig is om voorzichtig te zijn.

Holistic pulsing werkt niet probleemgericht. Als iemand bijvoorbeeld een zere schouder heeft of slecht kan slapen, wordt niet die klacht als zodanig aangepakt. In plaats daarvan kijkt Holistic Pulsing naar de persoon als geheel. Door het aanbieden van ritme ga je luisteren naar je lichaam en voelen wat dat doet. Deze naar binnen gerichte aandacht maakt dat je lichaamsbewust wordt. De logische volgende stap is dat je gaat accepteren dat je lichaam reageert zoals het reageert en dat het is zoals het is. Daardoor kom je uiteindelijk bij je eigen aard terecht.

Het resultaat is dat het zelfhelend vermogen dat iedereen van nature bezit, wordt aangesproken. Vergelijk het met het activeren van je imuunsysteem, zeker k mentaal. Dan mg er gebeuren wat er moet gebeuren.

Zoals gezegd kent holistic pulsing enkele contra-indicaties. In sommige gevallen is het verstandiger om niet gepulst te worden, zoals bijvoorbeeld bij ernstige artritis, ernstige osteoporose (botontkalking), hersenschudding, meningitis, recente hersenbloedingen of hartklachten of trombose (bijvoorbeeld na een recente operatie)

Het kan niet genoeg gezegd worden: Raadpleeg bij twijfel altijd uw arts. Informeer degene die u gaat pulsen altijd over eventuele indicaties en breng hem op de hoogte van wat u denkt dat voor hem belangrijk kan zijn om te weten. Als u hierbij uw gezonde verstand gebruikt, komt u al een heel eind. En meestal zal de pulser trouwens bij het eerste consult een korte checklist met u doornemen.